zondag 17 januari 2010

Zenuwachtig

Er was eens een tijd waarin van alles kon en waar iedereen rustig zijn gang kon gaan. Helaas leven wij niet in die tijd.
Onze wereld wordt Zo klein gemaakt door de mensen die het voor het zeggen hebben, dat is echt niet normaal meer.
Zo las ik laatst dat een man in een vliegtuig is aangehouden omdat zijn buurman vroeg of hij een doosje op de lege stoel naast hem wilde leggen. Daarop reageerde de man voor de grap met het antwoord 'als het maar geen bom is'! Iemand van het personeel hoorde dat en sloeg alarm en liet de man arresteren en nou moet hij een geldboete betalen.
Dit alles komt alleen doordat de mensen die het voor het zeggen hebben in die wereld veel te zenuwachtig zijn. Tuurlijk moet je alert zijn na die mislukte aanslag van de Nigeriaan, maar dit gaat wel heel ver. Van de duizenden vluchten te wereld is er 1 keer een aanslag en gelijk staat de hele wereld op zijn kop, terwijl het dus 99,9% van de tijd gewoon goed gaat.

Dit soort voorbeelden zie je overal om je heen, in het groot maar ook in het klein, kijk bijvoorbeeld maar naar het feit dat paddo's verboden werden nadat er 2 incidenten plaats hadden gevonden en groot uitgemeten werden in het nieuws.
We moeten eens relaxter worden en kijken naar het vaak het wél goed gaat. Oftewel, wees eens niet zo gestresst en zenuwachtig allemaal, dan komt echt wel alles goed...

Groetjes van de broer van het goudgelokte lentekind.

1 opmerking: