woensdag 24 maart 2010

Het is weer eens zover, justitie wil haar macht weer eens tonen. En hoe doen ze dat deze keer hoor ik je al vragen...
Ze hebben een boete van 170 euro opgelegd aan een jongen. Nou is dat natuurlijk helemaal niet vreemd, maar de reden waarom wel. Hij heeft de boete gekregen voor het feit dat hij met een t-shirt met daarop het politielogo en het woord corrupt over straat liep. Je mag tegenwoordig met van alles op je shirt lopen. Piemels, blote vrouwen, grove woorden, hakenkruisen, daar krijg je echt geen boete voor. Maar omdat meneer agent het niet leuk vind dat iemand hem corrupt vind, krijgt hij maar even een boete... Dat is net zoiets als iemand een klap verkopen, omdat zijn hoofd je niet aanstaat.

Ik stel voor om met zijn allen zo'n shirt te kopen en dan voor het paleis van justitie te gaan staan... Benieuwd of ze je dan nog beboeten...


Groetjes van de broer van het goudgelokte lentekind..

3 opmerkingen:

  1. klinkt als een goed idee. maar ik ben natuurlijk ALTIJD wel te porren voor vormen van provocatie:) weet je toevallig ook waar ik zo'n shirt kopen kan?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. belediging van ambtenaar in functie is al een poosje wettelijk strafbaar. Waar zou het heengaan als we iedereen maar zijn/haar gang lieten gaan?

    Dat het dragen van piemels en borsten niet wettelijk verboden is (op shirts dan...), is jammer, maar een feit.

    BeantwoordenVerwijderen