zondag 14 maart 2010

hangjeugd in de watten gelegd

Ik las laatst in de krant iets over de mosquito.

Waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord. Het is een kastje die een hoog piepsignaal laat horen die alleen door mensen onder de 20 gehoord kan worden(wat volgens mij ook nog maar de vraag is met de gehoorschade bij jongeren vandaag de dag;) Deze mosquito's worden op plekken geplaatst waar jongeren niet meer mogen hangen omdat ze overlast veroorzaken.

Wat ik las was dat de 'Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa' (een stelletje mensen die denken dat ze heel wat zijn als ze zichzelf een lange naam geven:P) de mosquito inhumaan vindt, dat wil dus zeggen dat ze het niet menselijk vinden (vrije vertaling). De jongeren zouden door dit ding de status krijgen van 'ongewenste vogels' en 'ziektes'. Ook zou de mosquito vernederend zijn.
Nu is dit natuurlijk nogal belachelijk. De jongeren mogen daar niet voor niets meer hangen. Ze staan daar echt niet de hele dag te knikkeren ofzo, die gasten zijn ook daadwerkelijk ongewenste vogels en ziektes voor de omgeving van de hangplek. Daarnaast is het toch ook de bedoeling dat zo'n mosquito vernederend werkt, anders leren die jongeren er alsnog niks van. Zij misdragen zich, dus dan moeten ze ook de consequenties ervaren.

Dit laat maar weer eens zien hoe slap de overheid (op Europees niveau zelfs) is en ja, zo blijf je de problemen met die jongeren houden. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van jongeren en vind het geweldig om met ze te werken, maar voor sommige jongeren is zo'n maatregel gewoon nodig. Vaak is dat zelfs niet eens genoeg... Het is helaas een noodzakelijk kwaad.....


groetjes van de broer van het goudgelokte lentekind

Geen opmerkingen:

Een reactie posten